Novosti dana

U Goraždevcu, kod Peći,  obeleženo 16 godina od zločina u kome su do danas nepoznate osobe iz kalašnjikova pucale na grupu srpske dece koja su se kupala na Bistrici i ubile Ivana Jovovića i Panteliju Dakića. U tom zločinu teško je ranjeno četvoro mladih. Napadači nisu otkriveni, a zbog nedostatka dokaza Euleks je zatvorio istragu koju je preuzeo od UNMIK-a.  U Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Goraždevcu održan je pomen stradalima. Godišnjica stradanja srpske dece obeležena i u Beogradu, u organizaciji Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu.

Srbija će brzo da napreduje, brže nego što su mnogi očekivali - a na radost građana, rekao je predsednik Aleksandar Vučić za RTS. To što je Fajnenšel Tajms drugi put za tri godine proglasio Srbiju za svetskog prvaka u privlačenju direktnih stranih investicija je, kaže, velika čast i obaveza. Predsednik je dodao da, iako trenutno nema pregovora sa Prištinom, i dalje ima pritisaka kad je reč o Kosovu i Metohiji. Ukazao je da se svaki dan obezbeđuje roba za sever Kosmeta.

U Vrnjačkoj Banji počinje 43. Festival filmskog scenarija na kome će se 14 ostvarenja takmičiti za nagrade. Festival koji traje do subote, 17. avgusta, otvoriće film „Kralj Petar Prvi".

Gordan Mihić - scenarista, dramski pisac i reditelj  preminuo je u 81-oj godini, a vest je prenela njegova ćerka, glumica Ivana Mihić, posle sahrane u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac.  Za svoj rad višestruko je nagrađivan.

Fudbaleri Crvene zvezde od 20 časova u Danskoj igraju protiv Kopenhagena revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona. U prvom meču bilo je 1:1.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво