Novosti dana

Predsednik Mađarske Janoš Ader boravio je u radnoj poseti Srbiji. Ader i predsednik Aleksandar Vučić, otkrili su na Zemunskom keju spomenik Janošu Hunjadiju, junaku odbrane Beograda 1456. godine, koji je u srpskom narodu poznat kao Sibinjanin Janko. Sećanje na bitku kojom je zaustavljen prodor Osmanskog carstva u unutrašnjost Evrope neophodno je kako bi se pokazala važnost odbrane zemlje i borbe za zajedničke vrednosti i interese, poručili su predsednici Ader i Vučić. 

Vladimir Putin pozvao predsednika Vučića da učestvuje na proslavi 75-godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi, 9. maja sledeće godine. U pismu istakao da Srbija može da računa na podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Osnovni sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana Goranu Stanišiću koji je osumnjičen za ratni zločin na Kosovu i Metohiji. Odbrana najavljuje žalbu. Hapšenje Gorana Stanišića, Srbi na Kosovu i Metohiji vide kao zastrašivanje. U međuvremenu, prištinski mediji prenose, pozivajući se na neimenovane izvore, da će vanredni izbori na Kosovu i Metohiji biti održani 8. septembra.

Jedna osoba je poginula, jedna povredjena  u eksploziji u Industriji mesa "Matijević" u Novom Sadu. U novosadskoj policiji je potvrđeno da se dogodila eksplozija kotla. Uviđaj je u toku, a na mestu nesreće su policija i tužilac.

Iran tvrdi da je uhapsio 17 obaveštajaca CIA-e. Navedeno je da su oni uhapšeni u periodu od godinu dana do marta ove godine i da su neki od njih su osuđeni na smrtnu kaznu.

Vreli talas zahvatio je veliki deo Sjedinjenih Američkih Država. Stradalo je najmanje šestoro ljudi, a oko 50 hiljada Njujorčana je bez struje. Sutra sunčano, do 32 stepena.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво