Talasanje - Šetnja

Znamo li uvek šta kupujemo? Koliko se kod nas poštuje Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane? Koji proizvodi najčešće imaju neispravnu deklaraciju? Sa kojim se sve problemima suočavaju kupci kada pokušaju da ostvare svoje pravo, čućete u razgovoru Mire Nikić sa Denisom Perinčićem iz Republičke unije potrošača.

Grčka je prošle nedelje dobila novu vladu koju vodi lider Nove demokratije Kirjakos Micotakis. Lideri Evrogrupe su ga odmah po preuzimanju dužnosti podsetili da Grčka mora da poštuje potpisane ugovore i da nikakva odstupanja neće biti tolerisana. Da li je takav stav Unije u startu vezao ruke novom premijeru da ispuni predizborno obećanje i višak novca upotrebi za finansiranje smanjivanja poreza? U rubrici „Pogled u svet", od našeg dopisnika Majde Šimunec i o tome kako se nakon velikog nevremena, u jeku turističke sezone, bori sa sve većim brojem požara.

Šta određuje kako će se ljudi odnositi prema svojoj okolini i pitanju zaštite životne sredine? Iako ekološke probleme treba da rešavaju gradske i državne vlasti, ne može se zanemariti i značaj pojedinca. Zato mlade pitamo da li su spremniji od generacija pre njih, da se više angažuju u očuvanju prirodnih resursa Srbije? Koliko prostora u svom društvenom aktivizmu ostavljaju za ovu temu razgovaramo sa Bojanom Beronjom iz Mladih istraživača Srbije.

Urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво