Novosti dana

Srbija će otvoriti novo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom. Reč je o poglavlju 9, koje se odnosi na finansijske usluge. Na Međuvladinoj konferenciji u  Briselu učestvovaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Kako je najavljeno, ona će razgovarati sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom. 

Na Bovanskom jezeru u toku prepodneva završena je  Međunarodna vežba tokom koje su spasilački timovi prikazali združeni odgovor u slučaju razornog zemljotresa. Cilj trodnevne vežbe je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija uz korisćenje specijalne opreme  i vazduhoplovstva. U vežbi su učestvovali spasilački timovi iz Srbije,  Rusije,  Turske, Mađarske, BiH, Severne Makedonije i Kube, a prisustvovali su i visoki predstavnici zemalja organizatora - ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i pomoćnik  ministra za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan.

Radnici Kineske kompanije Si-Si-Si-Si uspeli su da spoje obale Save i Kolubare mostom dugim skoro dva kilometra  koji je inače jedan od najbitnijih objekata na početku koridora 11. Ovaj objekat je veoma bitan jer se njegovim završetkom svaraju  uslovi da se u potpunosti spoji autoput Beograd - Preljina  čiji se završetak očekuje ove godine.

Posle nedavnih obilnih padavina, situacija na levoj obali Dunava se normalizuje, ali sve ekipe su i dalje na terenu 24 sata kako bi taj deo Beograda mogao da funkcioniše, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i sugerisao sugrađanima da preventivno ipak ne koriste vodu za piće.

Na startu Evropskog prvenstva za košarkašice, Srbija večeras u Zrenjaninu igra protiv Belorusije. Susret počinje u 20 časova i 30 minuta, a prenos je na Prvom programu naše televizije. Pored Zrenjanina, gradovi domaćini ovogodišnjeg kontinentalnog šampionata su Beograd, Niš i glavni grad Letonije - Riga.


Urednik emisije: Nataša Raketić
Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво