Talasanje - Šetnja

U Japanu sutra počinje samit G20. Ove godine održava se u znaku trgovinskog rata SAD i Kine. To nameće i centralnu tema razgovora najviših svetskih državnika u Osaki.

Šta se može očekivati na Samitu, kakva je perspektiva svetske privrede, da li smo zaista na pragu nove ekonomske krize i koji su mogući odgovori na nju- o tome govorimo u prvom delu magazina Šetnja, u sklopu rubrike "Pogled u svet".

Sagovornik nam je profesor Beogradske bankarske akademije Ismail Musabegović, a naš kolega Ilja Musulin donosi nam informacije o toku priprema za ovaj skup i atmosferi pred njegov početak.

Jedna černobiljska turistička agencija zabeležila je porast od 40 posto u rezervacijama, od početka emitovanja serije o najvećoj svetskoj nuklearnoj katastrofi. Igrana priča o tome kako je planetu zadesila tragedija čije se posledice i dalje osećaju, naterala je ljude iz svih delova sveta u "grad duhova" Pripjat i tako ga visoko kotirala na listi destinacija takozvanog"mračnog turizma". Šta motiviše ljude da posete mesta koja svedoče o smrti, bilo kao posledici katastrofe ili zločina? Sagovornik o ovoj temi nam je glavni urednik srpskog izdanja Nacionalne geografije, Igor Ril.

Čućemo reportažu sa pomoravskih polja i saznati kako se tamošnji ratari spremaju za žetvu.

Poslednja premijerna emisija "Kojekuda" u ovoj sezoni donosi priču o Smederevskoj tvrđavi, a mi ćemo čuti segmente.

Najavićemo i ovogodišnji Afro- festival u Muzeju Afričke umetnosti.


Urednik i voditelj je Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво