Nedeljom za selo

U Srbiji je počela berba maline. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika očekuje se da rod u odnosu na prošlu godinu bude manji za oko 20 odsto. Ministar poljoprivrede Bransilav Nedimović kaže da odluku pojedinih otkupljivača da sezonu otvore sa akontnom cenom od 100 dinara po kilogramu tog voća ne treba predstavljati kao sliku stanja na celom domaćem tržištu.

Kombajni su ušli u polja zasejana ječmom, a za desetak dana mogla bi da počne i žetva pšenice u našoj zemlji. U njivama ima i korova i biljnih bolesti, pa će poput malinara kako sada stoje stvari i ratari morati da računaju na prinose po hektaru koji su ispod proseka.

Srbija i Kina zaključile su sporazume na osnovu kojih ćemo u tu zemlju moći da izvozimo svinjsko meso, mleko i mlečne proizvode.

Kina je najveći potrošač svinjetine u svetu. Od nas već kupuju junetinu, a u toku su pregovori o izvozu jabuke i kukuruza.   

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj: Ivan Jovanović

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво