Novosti dana

Vaterpolisti Srbije za finale završnog turnira Svetske lige igraju sa Australijom. Meč na Tašmajdanu počinje u 15 časova, direktan prenos je na Radio Beogradu 1, a zbog toga današnja emisija Novosti dana traje 15 minuta. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Španija.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji danas završava posetu Belorusiji, obišao je jutros sportiste iz Srbije - takmičare na Evropskim igrama u Minsku. On je izrazio žaljenje što, zbog učešća takozvanog Kosova, nije mogao da prisustvuje sinoćnjem svečanom otvaranju, dodajući da mu je bilo teško, ali da je morao da postupi kao predsednik Srbije. Odgovarajući na novinarska pitanja ponovio je da se nada da pokušaja uzurpacije imovine SPC u Crnoj Gori neće biti. U vezi sa odlaganjem sastanka u Parizu kaže da to nije poraz Nemačke i Francuske, već teška situacija za sve.

U severnom delu Kosovske Mitrovice, kod spomenika ‚‚Istina" obeležena je 21 godina od prvog masovnog kidnapovanja Srba na Kosovu i Metohiji. Tada je oteto devetoro rudara površinskog kopa Belaćevac termoelektrane  Obilić. U prostorijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju održana je tribina pod nazivom ‚"21 godina tuge, patnje, neizvesnosti i bola".

Vlada je saopštila da se Srbija od danas zvanično ne nalazi na takozvanoj sivoj listi, odnosno listi država sa strateškim nedostacima u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Na zasedanju održanom u Orlandu, u Sjedinjenim Državama, ministarka pravde Nela Kuburović je zahvalila Grupi za Evropu i Evroaziju za izradu tačnog i objektivnog izveštaja. Naglasila je da je u proteklih godinu dana stupilo na snagu 12 zakona, više od 60 propisa i smernica, a formirane su i nove institucije, kao što je Uprava za igre na sreću. Kuburovićeva je istakla da su najnovije izmene Krivičnog zakonika otišle korak dalje od predviđenih zahteva , što je obezbedilo punu usklađenost s Međunarodnom konvencijom o suzbijanju finansiranja terorizma.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво