Talasanje-Šetnja

Izdvajanja za zdravstvo koja su u proseku manja od 300 evra godišnje, po osiguraniku, stavljaju Srbiju na samo dno Evrope po sredstvima kojima raspolaže za lečenje u državnom sektoru.

Istovremeno, nalazimo se u samom vrhu po visokom udelu plaćanja iz vlastitog džepa za kupovinu lekova koji nisu na listi RFZO, laboratorijske analize, stomatološke i zdravstvene preglede u privatnom sektoru. O tome šta bi trebalo menjati u sistemu finansiranja zdravstvenih usluga razgovaramo sa Jasminom Bojović, zamenicom direktora Sektora za dobrovoljno zdravstveno osiguranje RFZO i Zoricom Marković, novinarkom.

Da li vojna ili državna tajna postaju sve češći izgovori da se javnosti uskraćuju prava na informacije. Hoće li novinari i uzbunjivači poput Asanža i Snoudena biti zapamćeni kao heroji, ili kao špijuni koji su otkrivali šta se radi u kabinetima svetskih lidera, vlasnika kompanija i brojnih kartela. To je tema rubrike Pogled u svet.

Kakvu vodu pijemo? Da li se ozbiljno shvataju upozorenja stručnjaka da će Srbija u budućnosti oskudevati u vodi za piće zbog ogromnih količina otpada, divljih kanalizacija i septičkih jama koje se ulivaju u naše reke? U koliko je gradova u našoj zemlji voda sumnjivog kvaliteta ili uopšte nije za piće. Kakve novine je doneo nedavno usvojeni Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode, neka su od pitanja za prof. dr Prvoslava Marjanovića, savetnika u Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi".

Beogradska filharmonija organizuje najmasovniji animirani koncert i gledanje crtaća na otvorenom. Pod vođstvom Gabrijela Felca sviraće „Diznijevu fantaziju", čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana. O samom koncertu, rekordima u posećenosti i potrebama za kvalitetnim kulturnim sadržajima, razgovaramo sa Ivanom Tasovcem, direktorom Beogradske filharmonije.

Urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво