Novosti dana

Obilaskom Zaječarskog okruga predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije". Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet, poručio je Vučić u Boljevcu. U obraćanju građanima tokom obilaska fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu, u okviru posete Zaječarskom okrugu, Vučić je istakao da je najvažnije da opstane naš narod u Boljevcu i u drugim mestima.

Više hiljada ljudi prisustvovalo je Trojičindanskom saboru ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije govorio je o Saboru, pravoslavlju i pozvao je one "koji bi da skrnave mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog da se vrate sebi i Bogu".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, poželevši mu najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit prijateljske Kine i svih njenih građana. Aleksandar Vučić je izrazio zahvalnost za srdačno gostoprimstvo, tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju Pojas i put.

Zuzana Čaputova položila je zakletvu kao prva predsednica Slovačke. Čaputova je položila zakletvu na posebnoj sednici palamenta i time postala peti predednik Slovačke od proglašenja samostalnosti 1993. godine, navodi AP.

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво