Kojekuda - 300. emisija

Emisija „Kojekuda“ beleži 300. premijerno izdanje, za osam i po godina koliko traje na našim talasima. Baš kao što je bilo zamišljeno i najavljeno, ekipa emisije išla je svuda po Srbiji i do sada stigla u 67 mesta – malih i velikih sela, varošica, gradova, pela se na planine, ulazila u pećine, plovila rekama i jezerima, hodala nepreglednim ravnicama… baš – kojekuda….

Poslednji u nizu bio je Kragujevac, odakle je i grupa vršnjaka, nekadašnja mladost tog grada, koji su lepšu prošlost želeli da, za sadašnja i buduća pokolenja, sačuvaju na moderan način, osnovavši fejsbuk grupu „Kragujevac kroz kviz".

Upoznaćete: Danka Mihailovića, Kazimira Petrovića, Dragana Alempijevića, Slobodana Lazića i Racu Hadžića, a slušaćete priče o naselju Abisinija, o parobrodu "Kragujevac", o fehtovanju, kao prvom sportu na srpskom dvoru, o Lepenici, kad su se u njoj lovili, i potom, izvozili rečni rakovi.... ma, slušaćete baš sve zanimljive i malo poznate kragujevačke priče.

Obećavaju - Mirjana Nikić i Elizabeta Arsenović

Naslovna strana - članovi grupe Kragujevac kroz kviz

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво