Kojekuda - 300. emisija

Emisija „Kojekuda“ beleži 300. premijerno izdanje, za osam i po godina koliko traje na našim talasima. Baš kao što je bilo zamišljeno i najavljeno, ekipa emisije išla je svuda po Srbiji i do sada stigla u 67 mesta – malih i velikih sela, varošica, gradova, pela se na planine, ulazila u pećine, plovila rekama i jezerima, hodala nepreglednim ravnicama… baš – kojekuda….

Poslednji u nizu bio je Kragujevac, odakle je i grupa vršnjaka, nekadašnja mladost tog grada, koji su lepšu prošlost želeli da, za sadašnja i buduća pokolenja, sačuvaju na moderan način, osnovavši fejsbuk grupu „Kragujevac kroz kviz".

Upoznaćete: Danka Mihailovića, Kazimira Petrovića, Dragana Alempijevića, Slobodana Lazića i Racu Hadžića, a slušaćete priče o naselju Abisinija, o parobrodu "Kragujevac", o fehtovanju, kao prvom sportu na srpskom dvoru, o Lepenici, kad su se u njoj lovili, i potom, izvozili rečni rakovi.... ma, slušaćete baš sve zanimljive i malo poznate kragujevačke priče.

Obećavaju - Mirjana Nikić i Elizabeta Arsenović

Naslovna strana - članovi grupe Kragujevac kroz kviz

broj komentara 0 pošalji komentar
Kojekuda Kojekuda

Autor:
Autori: Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić

Emisija Radio Beograda 1 koja će vas, baš kako joj i naziv govori, voditi od Kelebije do Medveđe, od Bajine Bašte do Negotina - u seoca i gradove, u prošlost i budućnost, u stvarno i moguće. [ detaljnije ]