Romano Them

Islamofobija, antimigrantski sentimenti, vređanje osoba afričkog porekla i zanemarivanje Roma i dalje su prisutni u evropskim zemljma, navodi se u najnovijem izveštaju Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije.

Zahvaljujući rojektu „Poboljšanje školske infrastrukture u naselju Balajnac i unapređenje inkluzije Roma i Romkinja" više od 200 učenika, od čega je više od polovine romske nacionalnosti, će od naredne školske godine imati bolje uslove u školi.

U drugom delu emisije slušamo priču o romskim trubačima iz sela Zagužanje pored Surdulice. Ono što ovo selo izdvaja od svih drugih jeste da u njemu nema kuće u kojoj nema makar jednog trubača.

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.
broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]