Nedeljom za selo

Majske kiše značajno su popravile stanje pšenice, ali ne treba očekivati velike prinose, procenjuju stručnjaci. Obilne padavine i vlaga prave probleme povrtarima. Prete bolesti, a tretmani i branje pristiglog povrća su otežani.

Sušenje malinjaka, koje je registrovano u svim delovima Srbije, dovodi u pitanje ovogodišnji rod. Vladin tim,  koji treba da utvrdi uzroke sušenja i da predloži mere za spas proizvodnje, još je na terenu. Proizvođači sve češće vade zasade vilameta i podižu nove sorte.

Farmeri iz resavskog kraja, koji su poznati po simentalcima, imaju veliku pomoć Opštine Svilajnac, koja im, pored ostalog, organizuje posete kolegama u zapadnoevropskim zemljama. O tome šta su tokom putovanja naučili pričao nam je farmer Vladan Rajković, koji se već pola veka bavi stočarstvom.  

Upoznaćete i bračni par Šveljo iz Riđice kod Sombora, koji nastavlja porodičnu tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina,  prenetu još iz Dalmacije. 


Urednik i voditelj: Davorka Tešić.



Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво