Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je šokiran činjenicom da Evropska unija nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće formirati Zajednicu srpskih opština. Vučić je ponovio da akcijama poput najnovije na severu Kosova i Metohije, Albanci žele da uteraju Srbima strah u kosti i da je neprimerena sila kosovskih specijalaca bila očekivana. 

Posle upada kosovskih specijalaca na sever Kosova i Metohije, srpska vojska i policija i dalje su u stanju pune borbene gotovosti. Procene na terenu rade se svakog dana, kaže za RTS  ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je naveo da su sve posebne i specijalne jedinice MUP-a spremne da u najkraćem  roku budu iskorišćene za optimalno izvršenje svih zadataka. Stefanović ističe da je predsednik Vučić uložio mnogo napora da bi Srbija bila faktor stabilnosti ,ali je poslao i jasnu poruku da Srbija neće biti nemi posmatrač progona svog naroda.


Premijeri Srbije i Luksemburga Ana Brnabić i Gzavije Betel poručili su u Beogradu da dve zemlje imaju veoma dobre odnose i dele stav da bez stabilnog i mirnog Balkana nema ni stabilne i mirne Evrope, a da je bućnost Srbije u Evropskoj uniji. Betel je izjavio da se ne sme dozvoliti zamrznuti konflikt na Balkanu. On očekuje da predstojeći sastanak u Parizu neće biti "propuštena prilika", već dijalog sa poštovanjem. 


U Loznici je počela gradnja fabrike "Adient" u kojoj će biti zaposleno 1500 ljudi. "Adient" je američko - belgijska kompanija koja posluje u 33 zemlje sveta i lider je u proizvodnji automobilskih sedišta. "Adient" je do sada zaposlio 410 ljudi, i ima obavezu do kraja 2020-te godine da zaposli ukupno 1500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.


Svetski dan bez duvanskog dima u Srbiji se obeležava sa poražavajućom statistikom. Puši trećina stanovništva, a od bolesti koje su posledica udisanja duvanskog dima godišnje umre više od 15000 ljudi. Ministarstvo zdravlja priprema izmene zakona kojim će se regulisati upotreba duvanskih poizvoda i potpuna zabrana duvanskog dima u zatvorenom prostoru.


Urednik emisije: Nataša Raketić
Urednik vesti: Nenad Selaković



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво