Srpski na srpskom

S indikacijama se obično srećemo u medicini, a ovoga puta, istog dana, indikacije su se pojavile u vestima ali ne u onim o zdravstvu. Prvo je agencija Rojters prenela izjavu portparola Belgijskog centra za sajber bezbednost o tome da nema tehničkih indikacija koje bi ukazale da se telekomunikaciona oprema tehnologije Huavej može koristiti za špijuniranje. Potom su u večernjim satima počele da stižu vesti o požaru u pariskoj katedrali Notr Dam s indikacijama koje govore o tome da je vatra buknula najverovatnije usled problema s električnim instalacijama. Kako su pojedini mediji o ovom požaru izveštavali, izvesno je da su im zaista potrebne indikacije za lečenje novinarstva, a u ostalim slučajevima, mislim da se radi o indicijama, a ne o indikacijama.

Balet "Pariski život", italijanske koreografkinje Sabrine Bosko, koji je izveden u Beogradu povodom Svetskog dana igre, prema rečima organizatora, predstavlja mali doprinos Srbije i Italije Parižanima, posle katastrofalnog požara u katedrali Notr Dam. Prvaci baleta beogradskog Narodnog pozorišta, zajedno sa mladim igračima baletskih škola iz Beograda, Pančeva, Milana i Rima nastupili su, prema jednim izveštačima - na Sava promenadi, prema drugima - na Savskoj promenadi, a treći su objavili da je baletska predstava izvedena na šetalištu Sava promenada.

Kome nije bilo do promenade, a voli francuski jezik, otkud nam je i stigla ova reč za šetnju i šetalište, mogao je da ode u bioskop i pogleda francuski film koji producentske kuće najavljuju pod imenom "Sećanje na bol - Margerit Dira"...

Glumica - Jadranka Selec

Urednik i voditelj - Mirjana Blažić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво