Zabavnik

Umetničko ime – Stronghart (Strongheart). Rasa - nemački ovčar. Rođen kao Etzel fon Ojringen. Velika glumačka zvezda dvadesetih godina prošlog veka sa filmografijom koja se čuva uglavnom u sećanjima.

Pre nego što je prva markica zalepljena na pismo, poštanske usluge nije plaćao onaj ko šalje, nego onaj ko pošiljku prima. Zato je dolazilo do raznih neprijatnih situacija i velikih gubitaka poštanskih službi, jer se često događalo da primalac nema para ili da neće da plati poštarinu prilikom preuzimanja pisma ili paketa. A cena je zavisila od težine pošiljke i udaljenosti na koju se šalje, ali u proseku, u Engleskoj, koštala je šiling, koliko i radnička dnevnica, što je mnogima bilo preskupo.

Prva ledi Amerike, Eleonora Ruzvelt, supruga predsednika Ruzvelta dobija za 15 minuta emisije na radiju tri hiljade dolara, ili 150 hiljada predratnih dinara, ili današnjih oko 50 hiljada dolara. Ovaj ogromni honorar je senzacionalan čak i za Ameriku, koja je inače naučena na velike sume, a bila je senzacionalna i vest o tome koja je objavljena na Radio Beogradu 1937. godine. Madam Ruzvelt, poznata i kao Prva dama radija, te novce je dobijala, ne za jednu, nego za seriju petnaestominutnih emisija koje su bile na programu dva puta nedeljno na radiju NBC. 

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Muzički urednik: Nataša Mančić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво