Novosti dana

Na severu Kosmeta - u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici održavaju se vanredni izbori za gradonačelnike. Biračka mesta otvorena su do 19 časova. Pravo glasa ima oko 58 hiljada građana. Učestvuju kandidati Srpske liste, Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredeljenje.

Bezbednosna situacija na severu Kosova i Metohije je pod kontrolom i za sada nema incidenata - kaže za Radio Beograd 1 portparol kosovske policije za region sever Branislav Radović.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću nije odobrena poseta pokrajini na dan izbora, jer, kako objašnjavaju u Prištini, njegov zahtev nije u skladu sa kriterijumima briselskog sporazuma. Đurić je pozvao kosovske Srbe da izađu na izbore.

Današnji izbori na severu Kosmeta su izbori za opstanak i budućnost srpskog naroda u južnoj pokrajini, izjavio je za naš program predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Koridor 10 od Horgoša do Preševa je završen. Novom deonicom kroz Grdeličku klisuru, sinoć su prošli prvi automobili. Ekipa Radio Beograda jutros je proveravala kako se odvija saobraćaj tom deonicom.

Povodom otvaranja južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, predsednik Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu „Budućnost Srbije" poručio: "Nešto radite i gradite, i za to vam je potrebno vreme i onda se pokaže rezultat". Uz poruku je objavljen i kratak video na kojem se vidi da se predsednik sinoć provozao tim putem.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen založio se, posle razgovora sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, za održavanje prevremenih izbora početkom septembra, pošto su u javnost dospeli snimci na kojima vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe navodnoj nećaki ruskog milijardera za finansijsku podršku nudi poslovne povlastice. Štrahe je podneo ostavku na sve funkcije. Kancelar Kurc je najavio da će razgovarati sa novim šefom Slobodarske partije Norbertom Hoferom, kao i sa liderima drugih parlamentarnih partija o nastavku rada Vlade do izbora.

U Beogradu je dvadeseti put, ispred Starog dvora, održano grupno venčanje "Svadba za maštanje". Više od 50 parova pozdravio je gradonačelnik Zoran Radojičić. On je istakao da je Kolektivno venčanje postao brend glavnog grada, uz maraton, i Ulicu otvorenog srca, i da je za Srbiju je važno da ima mnogo novorođene dece.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво