Nedeljom za selo

Hladno vreme i kiša, koji su zahvatili Srbiju u prvoj polovini maja, negativno su uticali na pojedine poljoprivredne kulture. Stradale su maline i kupine u ivanjičkom kraju, a rane trešnje su popucale od kiše. Obilne padavine ne prijaju ni povrću, ali su zato dobro došle pšenici koja se oporavila posle višemesečne suše.

Predstavnici proizvođačke grupe tovljača goveda sastali su se na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i zatražili od države interventnu razmenu kukuruza za junad, kojoj je pala cena zbog zaustavljanja izvoza u Tursku. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će razmene biti i najavljuje nastavak izvoza junetine u Tursku već u junu.

Banka  Poštanska štedionica kreditiraće kupovinu poljoprivrednog zemljišta, pre svega za mlade do 40 godina. Kredit u vrednosti od 2 do 50 hiljada evra,  na 20 godina, sa povoljnom kamatnom stopom, trebalo bi da bude dostupan mladim poljoprivrednicima u roku od mesec i po dana. 

Memorandum o kreditiranju potpisali su na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i  predsednik Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica Bojan Kekić.

Urednik i voditelj: Davorka Tešić.







Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво