Sportski žurnal

Novak Đoković juče je obeležio 250 nedelja na vrhu ATP liste, teško da bi u skorije vreme iko od aktuelnih igrala mogao da ga dostigne na čelnoj poziciji, bar ne pre turnira u Njujorku, makar i to ulazi u domen teorije. Danas, na startu Mastersa u Madridu, za sat i 5 minuta igre, savladao je svog prvog rivala, u drugom kolu turnira, Amerikanca  Frica Tejlora sa 2-0 u setovima, po gemovima 6-4, 6-2. Odličan početak prvog reketa sveta u takozvanoj magičnoj kutiji, kako zovu ovaj sportski objekat u glavnom gradu Španije.

Laslo Đere juče je, na istom turniru, u dva seta savladao Dušana Lajovića, sutra mu je rival Argentinac Huan Martin Del Potro. Viktor Troicki na turniru u Eks on Provansu juče je savladao Belgijanca Janika Mertensa, danas, posle 17.30 časova, igra sa Italijanom Lorencom Đustinom. U plej ofu američke NBA lige, Milvoki je u četvrtoj utakmici pobedio Boston rezultatom 113-101, a Hjuston savladao Golden Stejt 112-108. Ovi susreti bude ogromnu pažnju ljubitelja sport na svim kontinentima, pa se njima bavimo i u današnjem Sportskom žurnalu. Neće, dabome, izostati ni fudbal. Liverpul se upušta u `nemoguću misiju`, da na svom Enfild Roudu anulira prednost Barselone od tri gola iz prvog meča. I da ne igraju protiv Mesija i ostalih asova s Nou Kampa, teško bi bilo, jer se pre neki dan teže povredio Mohamed Salah, iz istih razloga u dresu `crvenih` iz grada `Bitlsa` večeras neće biti ni Roberta Firmina. O ovom šlager susretu Lige šampiona glasno razmišlja fudbalski trener Slobodan Bobe Pavković. Biče reči i o sutrašnjem, drugom polufinalu, između Ajaksa i Totenhema.

Govorimo i o završnici takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Naš sagovornik je Goran Lazarević, šef stručnog štaba Trajala iz Kruševca koji je zauzeo čelnu poziciju u plej-aut fazi takmičenja. Da je prvenstvo još malo potrajalo i da nije ovog sistema takmičenja, izvesno je da bi Trajal bio tvrd orah za većinu timova iz ovog ranga, uključujući i nove superligaše. Sa Lazarevićem pričamo i o predstojećem baražu, koji se čini prilično interesantnim. Naime, u subotu se igraju dva polufinala, između Inđije i Zlatibora, odnosno Radničkog i Metalca. Igra se samo po jedna utakmica, na stadionu bolje plasiranog tima. Isto važi i za finale plej-ofa, predviđeno za 19. maj, u kome će igrati dve bolje od četiri pomenute ekipe. I konačno, bolji i iz tog susreta odmeriće snage sa 16- oplasiranom ekipom Super lige Srbije za mesto u elitnoj diviziji.

Savo Milošević novi je sportski direktor Partizana, dokle će ostati i na trenerskoj klupi- verovatno najbolje znaju u klubu iz Humske ulice. Na vratima Crvene zvezde su, spekulišu ljudi od fudbala, Radovan Pankov, štoper Radničkog iz Niša i vezista Trajala Osman Marongo, rodom iz Gambije. Tu su i druge aktuelnosti iz sveta sporta- u Sportskom žurnalu slušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво