Romano Them

Konferencija koja je planirana u junu u Beogradu na temu iznalaženje načina za inkluziju romske populacije u oblasti zdravstvene usluge i njihovog uključivanja i obezbeđivanja jednakih uslova za napredak u obrazovnom sistemu okupiće predstavnike 14 zemalja.

Gošća emisije je Nataša Tasić Knežević, operska pevačica i jedan od izvođača prvog romskog Kulturnog centara, čije je otvaranje planirano 5. maja na niškoj Tvrđavi u Nišu. Brojni romski umetnici održaće kulturno-muzički spektakl na kome će se prikazati svi aspekti romske kulture, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa romskom baštinom.

Za kraj smo ostavili zanimljivu reportažu o Romima u Portugalu. Kakva je simbolika žabe u njihovim verovanjima i kako ovaj element njihove kulture koriste Portugalci koji gaje predrasude o pripadnicima romske manjine? - samo su neka od pitanja koja dotiče ova priča.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво