Talasanje - Šetnja

Koliko najnovija naučna otkrića u proučavanju DNK mogu da poboljšaju život, ali i učine uspešnijom borbu protiv najtežih bolesti? Kako se rasprave o etičkoj strani rada na genima odražavaju na rad genetičara u svetu i kod nas? Gošće: dr Nataša Veličković i Milica Milutinović iz Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

Bogataši i velike kompanije se i dalje utrkuju ko će više novca donirati za obnovu katedrale Notr Dam. Zašto se, posle prvobitnog šoka, francuska javnost okrenula protiv vlasti zbog milijarderskih darova čućete od našeg stalnog dopisnika iz Strazbura Nataše Jokić.

Dvehiljadedevetnaesta godina proglašena je godinom bezbednosti i zdravlja na radu. Očekuju se i izmene i dopune zakona iz te oblasti. O uzrocima učestalih povreda i pogibija radnika na gradilištima i predloženim zakonskim rešenjima razgovaramo sa Nebojšom Miletićem, članom predsedništva Unije poslodavaca Srbije i Goranom Rodićem, potpredsednikom Građevinske komore.

Svaki treći migrant i izbeglica u Srbiji se suočava sa mentalnim problemima koji zahtevaju stručnu pomoć, rezultati su istraživanja koje su sproveli Crveni krst Srbije i Mreža psihosocijalnih inovacija. Koji su njihovi problemi i kako im pomoći - u priči Svetlane Mladenović.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]