Talasanje - Šetnja

Koliko smo kao društvo humani i solidarni? Ko su najveći darodavci u Srbiji? Zbog čega se pojedine multinanacionalne kompanije i preduzeća odlučuju na filantropski rad, a šta motiviše pojedinca da pomaže drugima? O tome kako se određuje kome je novac najpotrebniji, da li se obavezno proveravaju njegovi tokovi i koje su neophodne promene u zakonskoj regulativi, razgovaramo sa Milošem Jankovićem iz Catalyst Balkans fondacije.

Kako se obučavaju sudije i tužioci u Srbiji? Kakva su očekivanja od budućeg Zakona o Pravosudnoj akademiji? Zbog čega je Venecijanska komisija ovu instituciju prepoznala kao veoma značajnu za nezavisnost sudija, ali i njihovu odgovornost i efikasnost? Gošća Dragana Boljević, sudija Apelacionog suda i predsednica Društva sudija Srbije koje je nedavno organizovalo Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Unapređenje veština i znanja sudija-Pravosudna akademija".

U kakvoj atmosferi protiče poslednje zasedanje evropskog parlamenta u starom sazivu. Koja pitanja ostaju otvorena, a koja će teško biti zatvorena i u skorijoj budućnosti čućete u rubrici „Pogled u svet" od Nataše Jokić, našeg stalnog dopisnika iz Strazbura.

Predstavićemo vam i novu filmsku knjigu „The Best Serbian Films of the 21st century" autora Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića. Reč je o delu koje se nadovezuje na veliko hit-izdanje „Kritički vodič kroz srpski film 2000-2017" . O srpskom igranom filmu u ovom milenijumu razgovaramo sa Đorđem Bajićem, filmskim kritičarom i jednim od autora.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво