Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom obilaska radova na Kliničkom centru u Beogradu, istakao da je ta investicija, vredna 110 miliona evra, od kapitalnog značaja za Srbiju. Vučić je najavio da će radovi na Kliničkom centru Srbije biti završeni do avgusta 2021-ve godine, od jeseni počinju radovi na novoj zgradi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kragujevcu.

Aleksandar Vučić rekao je da je vlast spremna na dijalog sa opozicijom, čije je predstavnike još jednom pozvao na razgovor u parlamentu sa predsednicom Skupštine Majom Gojković. Vučić je odbacio zahteve sa jučerašnjeg protesta, koje su mu uputili lideri stranaka, okupljenih oko Saveza za Srbiju.

Komisija za istragu posledica NATO-bombardovanja počeće da radi za nekoliko dana, najavio je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan. On je za našu emisiju Sedmica ocenio da su posledice gađanja osiromašenim uranijumom tokom 1999. godine, nesumnjive. Ministar Trivan
je u našoj emisiji Sedmica govorio između ostalog i o preradi otpadnih voda. Srbija, kaže, prerađuje manje od 10 odsto otpadnih voda, te je, stoga, prioritet izrada 350 sistema za prečišćavanje. Trivan je ocenioda su minihidroelektrane devastirajuće za životnu sredinu.

Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Džeptum Korir pobednici su 32-gog Beogradskog maratona, koji je održan uz učešće rekordnih 8 hiljada trkača.

Urednik i voditelj -Miroslav Vojvodić

Urednik vesti - Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво