Uhvati dan

Na današnji dan, šestog aprila 1941. godine počelo je bombardovanje Beograda u Drugom svetskom ratu. Tada je stradala i totalno izgorela zgrada Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu. U tom trenutku, biblioteka je raspolagala bogatim fondom od oko 300.000 knjiga. O Narodnoj biblioteci nekad i sad, za Jutarnji program govori upravnik Laslo Blašković.

U emisiji beležimo i da je danas Međunarodni dan sporta.

Od 10 časova na Avali kod Čarapićevog bresta održava se Festival zdravlja, manifestacija koja ima za cilj ranu edukaciju dece, ali i društva o prevenciji i zaštiti zdravlja i životne sredine.

Ovog jutra govorimo i o mineralnim i termomineralnim izvorima Podrinja. Koncentrisani su u četiri banje i privlače veliki deo turista iz zemlje i inostranstva.

Donosimo vam i priču o Gornjoj Atenici kod Čačka gde je nekada bilo dvadesetak vodenica. Sada, imanja na kojima su bile smeštene, stanovnici koriste za uzgoj ribe.

U potrazi za boljim životom mnogi su napustili sela i otišli u gradove ili inostranstvo. Ipak, ima i onih koji su ostali na svojim imanjima, kao što je slučaj sa porodicom Tomić.

Prvi put u istoriji motociklizma održava se Medjunarodna ženska moto štafeta. Starovala je 27. februara iz Škotske, prošla Francusku, Italiju, Španiju, Portugal, Andoru i Severnu Makedoniju. Bajkerkama su se priključile i dame iz Srbije koje voze za sve žene koje se bore protiv raka.

Saznaćete i da li su i koliko povezani Instagram i depresija.

Sa vama Biljana Šujdović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво