Talasanje - Zemlja čuda

PRITISCI - kao konstanta istorije i savremenog političkog života. U kakvim se sve oblicima pojavljuju? Od čega zavise njihova snaga i ubrzanje? Kako se podnose i kako se završavaju?

"...Srpski narod je zaveden. Oni su pogrešno shvatili ono što ste Vi i Vaše kolege u NATO-u nudili... Sada je potez na Vama, i simbolički i faktički." (Ričard Holbruk se obraća generalnom sekretaru NATO Havijeru Solani, neposredno pred početak bombardovanja SRJ, 24. marta 1999, u Briselu)

"Mi smo bili pod pritiskom političara, lidera velikih sila, koji su govorili: ako Srbi ne potpišu, biće bombardovani; ali, ako Albanci ne potpišu, mi ćemo produžiti konferenciju." (Predsednik Milan Milutinović, posle propasti pregovora u Rambujeu, na konferenciji u Kleberu, 19. marta 1999.)

"Nalazimo se između čekića i nakovnja." (Aleksandar Vučić, pred donošenje Briselskog sporazuma, aprila 2013.)

"Birns kaže: "Ima da to potpišete, inače ćete snositi sankcije. Ja kažem: Neću! Što ti meni prijetiš...?" (Milorad Dodik o svojim razgovorima sa Montgomerijem Brnsom - o predlogu da Republika Srpska promeni ime, da se u BIH bira jedan predsednik većinom glasova svih u BIH i da se prihvati reforma policije).

Autor: Tanja Milekić

Radio Beograd 1, 10.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво