Talasanje - Šetnja

Tokom prva dva meseca ove godine, čak sedamnaest pešaka je nastradalo u saobraćaju, od čega deset žena. Polovina ih je bila starija od 60 godina. Šta nam govore ti podaci? Kako povećati bezbednost u saobraćaju? Kakvi su rezultati upravo završene jednonedeljne akcije kontrole vezivanja pojaseva i prevoza dece u propisanim auto- sedištima? Gosti: pukovnik Zlatko Belancan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP- a Srbije i Jasmina Milošević, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

U rubrici " Svetski putnik", Sonja Lapatanov otkriva čari Madagaskara, koji je nedavno posetila. Rečima dočarava slike predela i ljudi, zvuke, mirise i ukuse "zemlje jednostavnog života", " osmog kontinenta", kako često nazivaju četvrto ostrvo po veličini na svetu.

Prošlo je tačno 50 godina od prve kompozicije koju je napisao. Njegov opus čine brojne pesme od narodne do zabavne, muzika za tv serije i filmove. Višegodišnji muzički urednik Radio i Televizije Beograd, Rade Radivojević tokom razgovora najavljuje i koncert povodom svog umetničkog jubileja.

Čovek se sastoji od različitih sposobnosti i osobina. Za normalan razvoj svakog čoveka od velike važnosti je razvijanje motoričkih sposobnosti i veština. O bitnosti merenja motoričkih sposobnosti u zivotu svakog coveka Biljana Šujdović je razgovarala sa Dr Vesnom Repić - Čujić iz Zavoda za sport i medicinu sporta.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво