Dramski program za decu - Jelena Popadić Sumić: Škola za patuljke, premijera

Autorka drame bavi se osetljivim trenutkom polaska u školu dečaka Pavla. U noći pre prvog dana u školi on sanja čudan san u kojem pomaže patuljku Katičku da se domogne čarobnog dijamanta. Taj san je metafora za dečje prevazilaženje straha od nepoznatog, straha od budućnosti, u kojoj ga zapravo čekaju dragoceni doživljaji i likovi.

U snu se glavni junak smanjuje jer se u stvarnosti oseća malim pred svojim strahom. Autorka suptilno bira načine na koji se strah formira, ali i razgrađuje u dečjoj glavi. Nešto od čarolije sna preliva se i u stvarnost, čime se potvrđuje autorkina ideja da ta stvarnost koje se toliko plašimo kao deca i koja se prvi put ozbiljnije manifestuje pred polazak u školu, zaista sadrži neke čarobne trenutke koji čekaju na nas.

U drami igraju: Vukašin Jovanović, Dubravko Jovanović, Branislav Platiša i Pavle Vuletić

Lektorka je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Predrag Stamenković, ton-majstor Zoran Uzelac, rediteljka Milenija Stamenković, a urednica serije Melina Pota Koljević.

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво