Noćni program - Iza violinskog ključa

Divni događaji i koncerti koji su obeležili period za nama, tokom februara meseca, obogatiće sadržaj Noćnog programa i emisije Iza violinskog ključa Radio Beograda1 . Tim povodom,  naši gosti u studiju uživo biće osnivači Ansambla za ranu muziku "Renesans": Ljubomir Dimitrijević, Dragan Mlađenović Šekspir, Žorž Grujić i Miomir - Miša Ristić.

Sa ponosom možemo reći da je Ansambl Renesans na našoj muzičkoj sceni prisutan neprekidno punih 50 godina a 10.februara  koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine članovi asambla su obeleželi i svoj Zlatni jubilej, za ovu priliku pripremili smo vam i snimak koncerta .

U istom prostoru u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike, dve nedelje kasnije 24.02 nastupio je trio koji čine mladi talentovani muzičari, trenutno na usavršavanju u Austriji, Una Stanić-violina, Irina Josifoska-violončelo u Nemačkoj i Ivan Bašić-pijanista,u Švajcarskoj. Nedavno nam je u gostima bio 20-togodišnji gitarista David Štrbac student treće godine u Beču, a koncerte koje će uskoro održati u Beogradu i Pančevu.

Sa željom da najavimo još jedan koncert 7. marta u Kombak dvorani, u nastavku programa emitovaćemo razgovor koji smo snimili sa našim uglednim pijanistom i pedagogom Vladimirom Miloševićem,koji će nastupiti sa Simfonijskim orkestarom RTS-a u Klavirskom koncertu b-moll, Petra Iliča Čajkovskog .

U poslednjem satu našeg druženja uživaćemo u ambijentalnoj muzici kompozitora,bas gitariste i aranžera Branka Isakovića, i to će biti ujedno predstavljanje njegovog trećeg autorskog cd-a "Aja Sofija".


Autor emisije Ružica Ćirić.
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво