Talasanje - Šetnja

U spremnosti da menjaju svoje, ali i tuđe navike po pitanju recikliranja, u Srbiji prednjače žene, pokazalo je nacionalno istraživanje „Upravljanje otpadom u domaćinstvima u Srbiji“. O tome razgovaramo sa gošćom, Natalijom Ostojić, koja je u ime kancelarije UN Women Srbija predvodila projekat u saradnji sa nekoliko kompanija i organizacija.

„Beogradske razgovore o nauci", u okviru kojih se, tokom februara i marta, održavaju različiti seminari, organizuje Institut za istraživanje i razvoj složenih sistema, uz podršku Centra za promociju nauke. Cilj projekta je podsticanje komunikacije između istraživača iz različitih naučnih oblasti, kao i između naučnika i građana. O kojim temama će biti reči u narednom periodu i kakva su dosadašnja iskustva čućemo od dr Sanje Ivković, višeg naučnog saradnika Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković".
Time Code, jedan od prvih muzickih projekata ovog tipa u regionu, bavi se organizacijom koncerata elektronske muzike na jedinstvenim lokacijama u Srbiji i regionu. Osim muzike, posetiocima ovih događaja otkrivaju se zanimljiva mesta u našoj zemlji, kao što su krovovi grada, tornjevi, rezidencijalni prostori, muzeji i spomenici. Cilj projekta je promocija muzike, izvođača kao i jedinstvenih lokaliteta u modernijem svetlu, o čemu nam govori Dimitrije Jelić, osnivač Time Coda.

Ovog proleća na Prvom programu RTS-a gledaćemo čak pet premijernih domaćih serija. Već od prve nedelje marta počinje emitovanje novih igranih serija, koje žanrovski i tematski obuhvataju širok raspon - od odrastanja u specifičnim društvenim okolnostima, preko srpske istorije do drame i trilera. Nove serije najavljuje Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa u RTS-u.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво