Talasanje - Šetnja

Međunarodni sajam turizma održan je na Beogradskom sajmu, pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite", a ove godine učestvovalo je oko 700 izlagača, među kojima veliki broj iz inostranstva. Turizam je privredna grana na koju se u Srbiji sve više računa, a samo prošle godine beleži se poseta od skoro tri i po miliona turista od kojih je polovina stranih. O ovogodišnjem Sajmu i novim tendencijama u turizmu pitamo Olgicu Miljković iz Turističke organizacije Srbije.

Naša tema biće opasne vrste pasa. Posle tragičnog napada rotvajlera sa smrtnim ishodom, u jednom bečkom naselju, vlasti glavnog grada Austrije odlučile su da uvedu strože propise za vlasnike kućnih ljubimaca. Jedna od najbitnijih novina jeste da će svako ko nabavi ovakvog psa ubuduće morati da prođe obuku za njegovo držanje. O tome razgovaramo sa Elvirom Burazerovićem iz udruženja Orka.

Filmovi nagrađeni Oskarom, koji dodeljuje Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti, i programi ovogodišnjeg FEST-a su još jedna naša tema, a priču je pripremio Vladimir Džudović, novinar Radio Beograda koji prati ove manifestacije.

Vrhunski sportisti tokom karijere do vrhunskih rezultata stižu uz velika zalaganja, odricanja i napore.  Sve to često dovodi do povreda. Kako se izboriti sa svim preprekama koje ih ometaju na putu do vrha, u priči Biljane Šujdović koja je razgovarala sa teniserkom Bojanim Jovanovski.

Sa vama je Mirjana Nikić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво