Talasanje - Šetnja

Danas je Svetski dan socijalne pravde i prilika da se društvo podseti da je ona moguća jedino ako zajedno radimo na iskorenjivanju rodne nejednakosti, siromaštva, nezaposlenosti i nasilja. Koliko je svet daleko od tog cilja? O ideji socijalne pravde razgovaramo sa Vladimirom Milutinovićem, filozofom i urednikom sajta Dvogled.

Istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije "Mladi u medijskom ogledalu", koje je ovih dana predstavljeno javnosti , pokazuje da čak 87 odsto mladih misli da njihovi problemi nisu dovoljno zastupljeni u medijima. O rezultatima istraživanja i mogućnostima da se situacija poboljša razgovaramo sa predstavnicima organizacija mladih.

Predstavljamo program Centra za muziku Kolarčeve zadužbine i najavljujemo predstojeće koncerte i novo izdanje edukativnog programa "Kako se sluša koncert - mala škola bontona". Gošća u studiju je Mirjana Lazarević, rukovodilac Centra za muziku.

U Domu kulture „Studentski grad" u toku je izložba posvećena španskoj književnosti pod nazivom „Zemlja viteza tužnog lica", koja za posetioce predstavlja mogućnost da upoznaju velikane pisane reči iz Španije kroz istoriju i njihova remek dela. Naš gost je autor izložbe Rastko Marković.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво