Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, na kraju učešća na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, da mu je najvažnije to što su svi videli, i u Minhenu i pre toga u Srbiji, koliko je teška atmosfera kada je reč o rešavanju pitanja Kosova. Bilo je, ističe predsednik, jednako važno da vodeći svetski političari u Minhenu čuju šta je istina, naš stav i kontraargumente i odgovor na ono što Priština inače priča stranim partnerima.

Posle 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jasno je da je projekat Prištine doživeo potpuni poraz, jer bez dogovora sa Beogradom nema rešenja tog pitanja i to je najveći doprinos srpske politike koji smo dali u proteklom periodu, navodi šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Ivica Dačić je istakao da ne zna šta Priština danas slavi i upitao šta su oni uradili za 11 godina.

Američki predsednik Donald Tramp navodi da SAD traže od evropskih saveznika da "prime nazad više od 800" boraca Islamske države zarobljenih u Siriji i izvedu ih pred sud. "Kalifat je spreman da padne", napisao je Donald Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.

Šaban Šaulić, "kralj narodne muzike", kako su ga s poštovanjem zvali, poginuo je u 68. godini u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, blizu grada Bilefelda. Posebnog glasa i talenta, ostavio je neizbrisiv trag u našoj narodnoj muzici.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво