Talasanje - Šetnja

Šta donosi obavezno licenciranje direktora škola, kako će dolaziti do licence i u kojim slučajevima će ona biti oduzeta? Ko je odgovoran što je čak 40 odsto škola u Srbiji loše ocenjeno? Da li je za taj poražavajući podatak isključivi krivac loše rukovodstvo na čelu obrazovne ustanove. Gost je Dejan Nedić - predsednik Skupštine Društva direktora osnovnih i srednjih škola Srbije.

Od 1.januara ove godine dozvoljeni minus se tretira kao kreditno opterećenje. To praktično znači da će banka kada odlučuje o odobravanju bilo kog kredita voditi računa i o tome koliko iznosi dozvoljena pozajmica klijenta. Ukupno zaduživanje ne sme da predje 60 odsto mesečnih primanja. Sve detalje u vezi sa ovom temom čućete od Sandre Cvijanović.

Nemačka je pragu recesije! Na to upozoravaju vodeći analitičari posle pada
u proizvodnim porudžbinama koji je doživela najveća evropska ekonomija. Suočen sa trgovinskim tenzijama, usporavanjem globalnog rasta i neizvesnim posledicama Bregzita, Berlin je gotovo prepolovio prognozu privrednog rasta. Kako će se usporavanje nemačke ekonomije odraziti na Evropsku Uniju i hoće li imati posledica na rast srpske privrede - čućete u rubrici „Pogled na svet" Jelene Vidić.

Ko su uzori mladima u svetu društvenih mreža i selfija? O čemu govori nedavni događaj u jednom tržnom centru gde su deca napravila haos zbog kog je reagovala interventna policija? Sve zbog popularnog jutjubera, njegovih izmišljenih likova i igrica. Kakve efekte daju upozorenja da roditeljstvo ne sme da bude zamenjeno internetom, pitamo Dalibora Petrovića, sociologa, profesora Univerziteta i stručnjaka za društvene mreže.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво