Novosti dana

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić posle jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Zvečanu poručio je da je ukidanje prištinske takse na srpske proizvode u interesu i Srba i Albanaca. Đurić se danas u Zvečanu sastao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem. Obišli su manastir Banjska, zadužbinu kralja Milutina u okviru kojeg je obnovljen manastirski zid i izgrađena nova manastirska prodavnica sredstvima Vladine Kancelarije. Đurić je danas u Banjskoj gde je otvario novoizgrađeni objekat u okviru kompleksa "Rajska banja".

Poslodavce u Srbiji, ministar rada podsetio je da do 31. decembra imaju rok da zvanja zaposlenih ažuriraju prema novom šifarniku. Lista zvanično priznatih zanimanja poslednji put je menjana pre 28 godina, a sada broji više od tri i po hiljade profila. To će, kažu nadležni, značiti građanima čija zvanja ranije nisu bila priznata, ali i poslodavcima jer će lakše moći da nađu stručnjake.

Pomirljivi tonovi iz Venecuele! Predsednik Nikolas Maduro rekao je za ruske medije da je spreman za pregovore sa opozicijom, uz učešće međunarodnih posrednika. To je rekao posle odluke Vrhovnog suda da se opozicionom lideru Huanu Gvaidu zabrani napuštanje zemlje i zamrznu njegovi bankovni računi. Istovremeno, Nacionalna skupština Venecuele na čijem je čelu Gvaido, jednoglasno je usvojila zakon o "demokratskoj tranziciji" i obnovi ustava.

Najmanje 55 miliona stanovnika SAD suočiće se narednih dana sa istorijskim hladnoćama i temperaturama koje će se spustiti i na minus 53 stepena, a naučnici ovako niske temperature obrazlažu meteorološkim fenomenom zvani "polarni vorteks".

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво