Doživeti stotu

Prvo izdanje emisije u Novoj 2019-toj, a uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, započinjemo lepom temom - Petim literarnim konkursom "Draganova nagrada" Fondacije Bebe Kuke. Tim povodom u goste nam dolazi Nadežda Satarić iz Udruženja "Amity - Snaga prijateljstva". Ukazaće na značaj literarnog stvaralaštva ljudi u poznijim godinama i na podršku koju im u tome pruža civilni sektor.

A prvih januarskih dana rado se prisećamo mudrih seniora  koje smo upoznali u različitim krajevima naše zemlje.  Ana Horvat  (83) nam je recitovala pesmu "Naša Srbija" na prošlogodišnjem  Konkursu "Draganova nagrada".

U selu Barje Čiflik, podno Stare planine  sreli smo starinu Vidoja Nedeljkovića (87), a u Pirotu Vladu Mančića (78) s kojima smo podelili žal za selom koje nestaje.

Razgovarali smo i sa čika Mirkom Kovčićem  iz  zlatiborskog sela Rožanstva. Nikad nije video more, ni banju, ali je u svojoj  90-toj godini prvi put stigao u Vrnjačku Banju na Jedanaestu olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Prvi program, 9:05.

Naslovna strana - Foto: "Amity - Snaga prijateljstva" 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво