Uhvati dan

U današnjoj emisiji istražujemo: da li u Beogradu ima manje vrabaca? Zašto je prirodna raznovrsnost važna za urbane sredine? Kakav je odnos društva prema gradskim zelenim površinama? O ovim temama govoriće Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Kakve su brojke godinu dana posle prošlogodišnje epidemije morbila i apela stručnjaka da se što više dece vakciniše protiv malih boginja? Saznaćemo od epidemiologa, prof. dr Darije Kisić Tepavčević iz Instituta Batut.

U našem jutarnjem programu čućete i priču iz Pirota gde je osam udruženja penzionera pokrenulo inicijativu da se u tom gradu izgradi dom za stare.
Muzej Jugoslavije, najposećeniji muzej u Srbiji, konačno je dobio prostor za posetioce koji imaju svi drugi savremeni muzeji u svetu - suvenirnicu i kafe za goste.

U Beogradu i još 4 grada u Srbiji počinju 4. Dani slovenačkog filma, a najavljuje ih reditelj Dragomir Zupanc.

U susret dodeli najznačajnijih nagrada za turizam u našoj zemlji, sa slušaocima razgovaramo o tome koji su njihovi turistički favoriti u Srbiji i šta bi još moglo da se uradi da naša zemlja bude još privlačnija destinacija za strane, ali i domaće poseticoe.

Uhvatite dan uz Radio Beograd 1!

Sa vama Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво