U središtu pažnje

Samo nekoliko sati pošto je britanska premijerka Tereza Mej izjavila da je njen kabinet podržao nacrt dogovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, nekoliko ministara u vladi podnelo je ostavke. U međuvremenu, šefica vlade poručila je poslanicima da imaju jasan izbor – ili da podrže njen sporazum o Bregzitu, ili da Evropsku uniju Velika Britanija napusti bez sporazuma, ali i da Bregzita uopšte ne bude.

Kakva je budućnost sporazuma Evropske unije i Velike Britanije o Bregzitu? Da li razvod Brisela i Londona može da prođe bez novog referenduma? Ko će ostati u kabinetu Tereze Mej posle ostavke nekoliko ministara?

U studiju je profesor Dejan Popović, nekadašnji ambasador Srbije u Londonu, na vezi iz Londona novinar Siniša Ljepojević, a čućemo i koleginicu Ivanu Miloradović, dopisnika RTS-a iz Velike Britanije.

Urednik i voditelj je Nevena Kostadinović Manojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]