Talasanje - Šetnja

Beograd je prošle sedmice bio stecište brojnih proizvođača, kupaca i distributera visokokvalitetne hrane. Među učesnicima otvoreno je pitanje kuda ide domaća prehrambena industrija, ali i gde je mesto malih proizvođača na tržištu. Bez njih nema očuvanja identiteta, gastronomskih karakteristika, tradicionalnih znanja i veština. Vaso Lekić, poznat kao tvorac brenda “Bakina tajna”, osmislio je način kako da seoske proizvođače poveže sa urbanim potrošačima i u velike gradove dovede kvalitetnu i zdravu hranu. O tome ćemo sa njim razgovarati u prvom delu emisije.

Posvetićemo pažnju i obolelima od dijabetesa. 14. novembar je Svetski dan borbe protiv ove bolesti sa kojom se samo u Srbiji suočava oko 700 hiljada ljudi. Jedna trećina sazna da su oboleli tek kad se zbog tegoba jave lekaru. Šta treba znati o ovom oboljenju i kako sa tom bolešću živeti kvalitetno, pitanja su za naše sagovornke iz Udruženja "Plavi krug".

Centar za nauku organizuje manifestaciju koja povezuje nauku i umetnost. Uz sadejstvo sa novim tehnologijama ovaj spoj predstavlja jedan novi vid kulture. Smisao izložbi i radionica je da sami učesnici budu kreatori svojevrsnih umetničkih projekata. O tome ćemo saznati nešto više u drugom delu emisije.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво