Nedeljom za selo

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je kupovinu do 12 hiljada 72 tone merkantilnog kukuruza ovogodišnjeg roda po ceni od 17, 50 dinara za kilogram, sa PDV-om. Posrednik u prodaji je Produktna berza u Novom Sadu, a prijave mogu da se podnose od ponedeljka, 22. oktobra. Kukuruz mogu da prodaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, zemljoradniče zadruge i ovlašćeni skladištari Direkcije.

Srbija je dobila sertifikat za izvoz pšenice u Egipat. Prvi kontingent trebalo bi da krene krajem ove ili početkom naredne godine, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Proizvodnja jabuka ove godine izuzetno je dobra. Problem je, međutim, što nema otkupa za rusko tržište pa su cene izuzetno niske. Zato većina polodova za sada ide u hladnjače.

O problemima sa kojima se suočavaju stočari razgovarali smo sa farmerom iz sela Lužane kod Aleksinca Srbom Trifunovićem i njegovom suprugom Jovankom, koja svakom od 90 grla na imanju zna ime.

Broj članova Udruženja pčelara Požarevac raste iz godine u godinu. Predsednik tog Udruženja Dejan Milošević kaže da je to zato što se jedan dinar u pčelarstvu vraća 7 puta.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво