Novosti dana

Najveća srpska u jugoslovenska filmska glumica Milena Dravić preminula je u 79. godini u Beogradu, posle teške bolesti. Junakinja ratnih epopeja, buntovnica crnog talasa, izuzetna u komedijama i tragedijama. Igrala je u više od stotinu filmova.

Ministar Ivica Dačić kaže da ne zna da li je tačna informacija da su SAD prekinule kontakt sa ministrom odbrane Kosova i navodi da je o tome saznao iz medija, ali podseća da američka administracija ne gleda više na Kosovo kao na "svoje čedo" već pokušava da bude objektivna. U Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka, istakao je Dačić.

U nemačkoj pokrajini Bavarskoj održavaju se izbori koji bi mogli da imaju posledice ne samo u tom regionu, nego i po federalnu vlast u Berlinu. Te izbore u najjužnijoj nemačkoj pokrajini mnogi doživljavaju kao izjašnjavanje o politici kancelarke Angele Merkel. 

Srpski teniser Novak Đoković, nakon što je osvojio trofej na Mastersu u Šangaju, da je još jednom pokazao koliko voli da igra u tom kineskom gradu. Đoković je bez izgubljenog seta u Šangaju došao do 32. Masters titule u karijeri, pobedom u finalu nad Hrvatom Bornom Ćorićem 6:3, 6:4.

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво