Iza kulisa

Petnaesti Evropski festival animiranog filma Balkanima održava se od 2. do 6. oktobra u Domu kulture Studentski grad, u Beogradu.

Na konferenciji za novinare, održanoj 27. septembra, o Festivalu su govorili Marina Lučić iz Doma kulture Studentski grad, zadužena za odnose s javnošću, i članovi Balkanima tima Iva Ćirić, Mina Sablić Papajić, Mihajlo Dragaš i Milan Milosavljević. U emisiji "Iza kulisa" prenosimo neke detalje o ovogodišnjoj selekciji filmova na toj značajnoj manifestaviji, o žiriju, pratećem programu, kao i o temama, tehnikama i novim, inspirativnim pristupima prisutnim u filmskim ostvarenjima koja ćemo imati priliku da vidimo tokom festivalskih dana.

Evropski festival animiranog filma Balkanima postoji od 2004. godine i osnovan je prvenstveno sa ciljem da pruži podršku razvoju sprske scene animiranog filma, ali i da autore sa prostora Balkana uključi u savremene tokove i tendencije te umetničke forme. Osnivač i prvi umetnički direktor Balkanime bio je profesor Nikola Majdak, jedan od pionira domaćeg animiranog filma. Festival se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Doma kulture Studentski grad.

Urednica i voditeljka emisije: Hana Gadomski

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво