Novosti dana

Srbija je uvek za dijalog sa Prištinom, ali mora da se zna o čemu se razgovara, poručio je predsednik Aleksandar Vučić. On je Evropskoj uniji zamerio što ne reguje na pretnje ratom koje dolaze od Albanaca sa Kosova i Metohije i na najavu ukidanja granice sa Albanijom. Nije, kaže, zainteresovan da u Brisel ide da bi mu rekli da mora priznati nezavisno Kosovo i , ako to učini, biće cenjen svetski lider. Vučić je rekao da ga u Briselu mogu videti kad hoće, ali prethodno moraju kazati šta dalje i da li je rešenje da Srbija ne dobije ništa i bude ponižena, a Albanci dobiju sve.

Skupština Srbije počela je Deseto vanredno zasedanje. Na dnevnom redu je više od 30 predloga zakona i odluka, među kojima i predlog Vlade o ukidanju Zakona o privremenom umanjenju penzija. Ministar finansija Siniša Mali najavljuje od oktobra do sada najviše penzije, sa tendencijom da i dalje rastu naredne godine u zavisnosti od stanja u budžetu. Ukidanje Zakona o privremenom smanjenju zarada u javnom sektoru zavisiće od razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji počinju iduće sedmice.

Beograd će za četiri godine, do kraja 2022-ge dobiti novi objekat Dečje klinike -"Tiršovu 2", u čiju izgradnju i opremu će biti uloženo 54 miliona evra, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Posle obilaska Dečje klinike u Tiršovoj, Vučić je rekao da se planira i izmeštanje klinike "Narodni front" kako bi se budućim majkama, trudnicama i porodiljama obezbedili najbolji uslovi. Prema njegovim rečima, kroz zdravstvo se ogleda kako jedno društvo napreduje.

U Patri počinje suđenje sedmorici državljna Srbije, okrivljenim za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos, prošlog leta. Petorica su u pritvoru u Grčkoj, a dvojica se brane sa slobode. Roditelji ubijenog mladića prisustvovaće suđenju. Oni su za za američku televiziju Si-Bi-Es izjavili da će satisfakcija za porodicu biti samo maksimalna kazna za optužene.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво