Talasanje - Šetnja

O Audio-vizuelnom arhivu i Centru za digitalizaciji SANU, koji bi uskoro trebalo da počne da radi, količini materijala i značaju građe koja će biti digitalizovana, razgovaramo sa direktorom Audio-vizuelnog arhiva Radoslavom Zelenovićem. Osnivač i direktor Festivala evropskog filma na Paliću, višegodišnji direktor Jugoslovenske Kinoteke, urednik Filmske redakcije TV Beograd, urednik filmskog programa Doma omladine, veliki poznavalac i ljubitelj filmske umetnosti, govoriće o svojoj karijeri, poznanstvima sa poznatim glumcima i rediteljima, odrastanju, snovima i planovima.

Kada u jednoj rečenici izgovorimo vatrogasac i graditelj violina, deluje kao da su ta dva zanimanja nespojiva. Međutim, naš domaćin u Vršcu, bio je upravo vatrogasac kjoji u slobodno vreme, već više od 10 godina, pravi violine. Sa Žarkom Trifunovim razgovarala je Aleksandra Mladenović.

Po povratku iz Bukurešta, gde su osvojili zlatnu medalju, članovi basket 3x3 reprezentacije Srbije, Dejan Majstorović i Marko Ždero, stigli su i do studija Radio Beograda 1. Kakvi su im utisci? Šta su naredni izazovi i planovi? Da li sanjaju olimpijsko zlato? Kako bi izašli na kraj sa našim košarkašima 5x5? Koju muziku vole da slušaju?

Od početka godine oko 20.000 turista iz Srbije letovalo je u Egiptu na obali Crvenog mora. Temperatura vode od 28 stepeni, prelepe peščane plaze, tirkizna boja mora samo su neki od razloga zbog čega turisti iz čitavog sveta posećuju Egipat. Na poziv ambasadora Egipta u Beogradu njegove ekselencije Amra Alguvejlija u Hurgadi na obali Crvenog mora boravili su novinari iz Beograda, kao i turisti koji su preko 30 puta za svoj odmor izabrali ovo Egipatsko letovalište. Iz Hurgade, za Šetnju, Milena Božović Manić.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво