Nedeljom za selo

Za desetak dana Ministarstvo poljoprivrede trebalo bi da raspiše novi konkurs za sredstva IPARD-a za investicije u podizanje objekata, a nekoliko nedelja kasnije i za preradu. Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević kaže da je za oba konkursa predviđeno ukupno 50 miliona evra.

Kašnjenja u isplatama subvencija su minimalna i posledica su povećanog broja zahteva, tvrdi direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat. On kaže da je novca ima i da će svi koji ispunjavaju uslove dobiti podsticaje. 

U Srbiji je u toku berba grožđa koje je ove godine najviše ugroženo vinskom mušicom. Međutim, oni koji su primenili svu agrotehniku u vinogradima nemaju razloga za brigu.

U pančevačkom kraju povrće je dobro rodilo, ali je, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, bilo više hemijskih tretmana. Stručnjaci kažu da sve više povrtara vodi računa o tome kakve preparate upotrebljava kako bi njihovi proizvodi bili zdravstveno bezbedni.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво