Talasanje - Šetnja

Ko i kako bira edukativne materijale i sadržaje za rad u predškolskim ustanovama? Šta su odgovarajući sadržaji za taj uzrast? Treba li ih ili ne štititi od bajki u kojima vuk pojede baku, a zla maćeha pretvorena u staricu otruje Snežanu? Gost: Olivera Vejinović iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Ovih dana bi trebalo da budu usvojene izmene i dopune Pravilnika o uslovima rada auto-škola. Koliko njih će od 26. oktobra, kada nova pravila počinju da važe, moći da nastavi svoju delatnost? Šta će biti sa kandidatima koji su započeli auto-obuku? Zašto auto-škole nisu do sada uskladile svoj rad sa pravilnikom, koji je donet još 2012. godine?

Sagovornici na ovu temu su: Stanoje Spasić, iz MUP-a Republike Srbije i Nataša Toroman, potpredsednik Asocijacije auto-škola Srbije.

Gost današnje emisije je i Beti Đorđević, pevačica raskošnog glasa, koju su poredili sa Sarom Von, a Ela Ficdžerald je zanemela kada ju je čula kako peva. Razgovaramo o njenim muzičkim počecima, hitovima, festivalima, velikoj popularnosti, nepristajanju na kompromise i nastupima i trenucima kojima danas ispunjava svoje vreme.

Na arheološkom nalazištu Medijana kod Niša u toku je završna faza radova na izgradnji zaštitne konstrukcije za nadkrivanje ovog lokaliteta koji potiče s kraja trećeg i početka četvrtog veka naše ere. O tome, naš kolega iz Niša Ozren Rašić.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво