Talasanje - Šetnja

Sezona letnjih sniženja ponovo je pokrenula pitanje kako znati da je nešto zaista na rasprodaji, da li trgovci nisu nekoliko dana ranije podigli cene artikala, koje su sad, kako tvrde velikodušno 50 odsto snižene. Lažno reklamiranje sniženja smatra se obmanom potrošača i zabranjeno je zakonom. Kako se kupci najčešće varaju i gde stižu njihove žalbe razgovaramo sa doc. dr Denisom Perinčićem -predsednikom Upravnog odbora Udruženja potrošača Srbije.

Zašto je gorivo u Srbiji među najskupljim u regionu. Zbog čega je u prethodne tri nedelje gorivo, s istim kursom dolara i evra, stabilnim dinarom i cenom barela nafte, poskupelo oko dva dinara u zavisnosti od vrste derivata, pitamo Nebojšu Atanackovića iz Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Kako je Japan postao jedna od najprosperitetnijih i najbogatijih zemalja sveta. Osim što mu se divimo, koliko smo spremni da u svoj život unesemo neke od svakodnevnih navika Japanaca: japanska deca svakog dana zajedno sa učiteljima čiste svoju školu kako bi se naučila da poštuju čistoću i rad, ta zemlja gotovo da nema prirodne resurse - svake godine je pogadja na stotine zemljotresa ali je i dalje jedna od najjačih ekonomija sveta, mobilni telefoni se ne koriste na javnim mestima zato što njihov zvuk uznemirava druge ljude, hrana se nikada ne baca...Čime su Japanci nedavno ponovo zadivili svet govori Ilja Musulin, novinar i publicista.

Posle letnje pauze sa autorom emisije „Tata ti si lud" Mišom Stojiljkovićem najavljujemo nove epizode ove emisije koja je posvećena roditeljima, ali i svima koji se bave pitanjem odrastanja dece. Između ostalog govorimo o tome da li je lakše ili teže biti roditelj u Srbiji nego na nekom drugom kraju planete.

Urednik i voditelj Dijana Ivan Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво