Novosti dana

Predsednik  Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu s ministarkom spoljnih poslova Gane Širli Bočvej. Tokom razgovora izražena je nada da će Gana razmotriti poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. Predsednik Vučić je šefici diplomatije Gane preneo stav Srbije prema pitanju Kosova i Metohije i obavestio je o stanju dijaloga Beograda i Prištine i potrebi postizanja kompromisnog rešenja. Saglasili su se da je potrebno iskoristiti odlične mogućnosti za saradnju dve zemlje u oblasti poljoprivrede, farmaceutske industrije, građevinarstva i energetike  i naglasili da bi otvaranje ambasada u Beogradu, odnosno u Akri, dalo značajan podsticaj bilateralnim odnosima Srbije i Gane.

Potporni zid ispred tunela Predejane na Koridoru 10 koji se tokom jučerašnjeg dana delimično obrušio, danas se srušio u potpunosti. Juče je klizište uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde se gradi desna traka novog autoputa. U trenutku obrušavanja betona, zemlje i kamenja, nije bilo radnika u blizini.

U podne je  istekao rok za  tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko - topioničarski basen Bor. Zna se da je sedam kompanija otkupilo tendersku dokumentaciju a koliko je  i da li se neka i prijavila znaće se  tokom dana. Kako nezvanično saznajemo u Vladi očekuju bar dve ponude - jednu iz Kine što je nedavno i potvdio kineski ambasador u Srbiji, a drugu iz Rusije jer su ruske kompanije pokazale najveću zainteresovanost.

U Beogradu je počeo 16. medjunarodni kongres slavista. U narednih sedam dana oko hiljadu slavista iz 43 zemlje sveta govoriće o aktuelnim pitanjima slavistike i srbistike. Najvažnije teme su stvaralaštvo Vuka Stefanovića Karadžića, slavisti posle završetka Prvog svetskog rata i stvaralaštvo Aleksandra Belića. Medjunarodni kongres slavista najznačajnija je  slavistička naučna smotra u svetu i održava  se svake pete godine.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво