Noćni program - Putovanje do ugla

Na kakve zanimljive ljude, priče i dešavanja možemo da naiđemo dok putujemo od ugla do ugla?

Naš gost je Aleksandar Jevtić, umetnik i nastavnik. Razgovaramo o crtanju, radu s decom, muzici, putovanjima... Aleksandrove crteže moći ćemo da pogledamo na izložbi „Kako smo živi", koja se održava od 20. avgusta do 7. septembra u Geleriji Remont, u Beogradu. Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 20. avgusta, u 19h.

„Suočeni sa nužnošću prihvatanja životinja, biljaka, mašina, građevina, predmeta, kibernetskih entiteta, zamišljenih i mitskih bića, simboličkih i znakovnih entiteta i ostalih neimenljivih i nepoznatih pojava, kao ravnopravnih delova slagalice u kojoj živimo, u kojoj je svaka od tih stvari u pođednakoj relaciji s ostalima, uprkos i upravo zbog nesigurnosti i nepredvidljivosti konteksta, možemo se i moramo prepustiti odnosima, koji nam deluju bizarno, neprimereno i haotično. Oslobađajući kulturni i psihološki efekat tog ‘moranja' je suštinski sadržaj i poruka ovih crteža. U tom smislu, ponosno ističem njihovu zabavljačku funkciju, eksplicitno odbijajući da prihvatim izbor između ozbiljnog i smešnog kao uzajamo isključiv." Aleksandar Jevtić (iz najave za izložbu)

Aleksandar Jevtić rođen je 1978. godine u Čačku. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti, smer Grafika i knjiga. Nekoliko godina je radio kao ilustrator, a zatim se posvetio istraživanju crteža i radu sa decom, mladima i ugroženim grupama. Vodio je radionice za decu i mlade u Regionalnom centru za talente i centru za likovno obrazovanje 'Šumatovačka'. Od 2015. vodi eksperimentalnu radionicu 'Osmatračnica'. Od 2016. radi kao nastavnik Likovne kulture i Crtanja, slikanja i vajanja u Osnovnoj školi Svetozar Marković u Beogradu.

Urednica i voditeljka emisije: Hana Gadomski

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво