Talasanje - Zemlja čuda

U petom nastavku serije o pregovorima o Kosovu obrađujemo rađanje Briselskog sporazuma. Na svet je došao posle velikih muka, iz uzburkane pene dijaloga Beograda i Prištine, uz nežno prisustvo Ketrin Ešton. Bilo je to 19. aprila 2013. Potpisnici su se, na kraju puta, držali pomalo kiselo i uzdržano, a samo je baronica Ešton širokim osmehom iskazala zadovoljstvo obavljenim poslom.

„Ovo će biti osnov za pregovore, ovo je, u stvari, biti ili ne biti: da li predsednik Srbije može da ode na teritoriju Kosova i Metohije ili ne." (Predsednik Tomislav Nikolić, januara 2013.)

„Nalazimo se između čekića i nakovnja. Ja u tom planu nisam video ništa dobro i ne vidim ništa dobro u odbijanju plana." (Aleksandar Vučić, početkom aprila 2013.)

„Da li je dobro ovo što smo dogovorili? U ovim okolnostima, bolje nije moglo." (Tomislav Nikolić,posle usvajanja Briselskog sporazuma, aprila 2013.)

„Mi sigurno nećemo ukinuti naše institucije na Kosovu i Metohiji dok se ne razreši pitanje šta će ih zameniti; mi predlažemo da to bude ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA" (Ivica Dačić, proleće 2013)

„Dao sam vam reč, Srbi sa Kosova, ako možete da nađete u svom srcu hrabrosti da mi oprostite, oprostite mi. Ja se tom oproštaju od vas nadam." (Aleksandar Vulin, podnoseći ostavku na mesto direktora Kancelarije za KiM, aprila 2013.)

Autor: Tanja Milekić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво