Romano Them

Gosti emisije su Ornela Gani studentkinja sociologije u Makedoniji. Uprkos konstantnoj diskiminaciji kroz školovanje, odlučila je da sve to prevaziđe i postane akademski građanin.

Biti pripadnik Travelers zajednice u Škotskoj oduvek je bilo teško. Članovi ove zajednice, kao i većina Roma u evropskim državama, suočavaju se sa viševekovnom diskriminacijom i isključenošću iz društva. Dejvid Tomas Donaldson je 20-godišnji pripadnik Travelers zajednice i jedan od nekoliko koji pohađa fakultet.

Predstavljamo Sašu Barbula, glumca, humanitarnog radnika i romskog aktivistu koji živi u Austriji. Čudnim spletom okolnosti, nakon završetka mašinskog fakulteta, odselio se u Beč u kome vozi taksi, posao za koji kaže da ga radi kako bi mogao da se bavi onim što najviše voli - glumom. Iza sebe ima nekoliko uloga u filmovima poznatih austrijskih režisera a i sam se oprobao u poslu sa druge strane kamere.

Emisiju vode Gordana Nešović i Lutvija Antić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво